Hän näki Jeesuksen

Jeesus oli kuollut ja viikon ensimmäisen päivän valjetessa Maria Magdaleena saapui Jeesuksen haudalle. Raamattu kertoo, että hän lähti liikkeelle varhain, kun vielä oli pimeä. Saapuessaan haudalle hän näki kiven vieritetyksi pois haudan suulta. Tämän nähtyään, hän riensi kertomaan tästä opetuslapsille.

Johanneksen ja Pietarin kuultua Marian todistuksen, ryntäsivät he matkaan. Johannes nopeampana juoksijana ehti haudalle ensin. Hän ei kuitenkaan tohtinut astua sisälle hautaan, mutta näki hieman enemmän kuin Maria aikaisin aamulla. Johannes kurkisti hautaan ja näki siellä olevat käärinliinat. Pietarin saapuessa haudalle hän asteli saman tien sisälle hautaan ja luonnollisesti “syvemmälle” mentyään näki taas enemmän kuin Johannes. Pietari näki käärinliinojen ohella myös hikiliinan sekä sen, kuinka nämä oli haudassa sijoiteltu.

Johannes ja Pietari eivät kuitenkaan nähneet Jeesusta, jonka johdosta he lähtivät takaisin kotiin. Jos he olisivat jääneet puutarhaan, kuten Maria Magdaleena – joka oli mitä ilmeisimmin palannut haudalle samanaikaisesti opetuslasten kanssa – olisivat hekin kuulleet ja nähneet saman kuin Maria. Maria kohtasi puutarhassa miehen, jota hän ensi alkuun luuli puutarhuriksi, mutta kun Jeesus kutsui häntä nimeltä, tunnisti Maria Opettajansa, siis Jeesuksen. Mitä syvempään Kristuksen tuntemiseen sitoudumme sitä enemmän me näemme ja ymmärrämme.