Kysymyksiä

Jeesukselta kyseltiin paljon. Erään kerran rikas nuorukainen tuli Jeesuksen luokse kysymään, mitä hänen tulisi tehdä periäkseen iankaikkisen elämän. Useasti myös fariseukset ja kirjanoppineet tulivat kataluus mielessään kyselemään Jeesukselta kaikenlaista. Kun Nikodeemus tuli yöllä Jeesuksen luokse, oli hänelläkin kysymyksiä Jeesukselle.

Juutalaisen tavan mukaan Jeesus vastasi kysymyksiin usein vastakysymyksellä. Esimerkiksi erään kerran ylipapit ja kirjanoppineet – nähdessään temppelissä iloitsevat lapset, jotka huusivat hoosiannaa Daavidin pojalle – kysyivät Jeesukselta: “Kuuletko, mitä nämä sanovat?” Jeesus vastasi: “Kuulen, ettekö ole koskaan lukeneet…?” 

Kun Jumala etsi Aadamia paratiisissa, kysyi Hän: “Missä olet?” Jos sinä kuulisit omilla korvillasi Jumalan kysyvän sinulta jotakin, mitä luulet, että Hän kysyisi? Tai jos tietäisit, että saisit korvin kuultavalla tavalla vastauksen yhteen esittämääsi kysymykseen, mitä kysyisit Jumalalta?