Vapauta, varusta, valloita

Mooabin kuningas kutsui päämiestensä välityksellä Bileamia kiroamaan israelilaisia. Kun tarkastelemme Bileamin toimintoja ja puheita, saatamme havaita hänen olleen epätietoinen, kuinka hänen tulisi toimia. Vielä senkin jälkeen, kun hän oli lähtenyt matkaan Mooabin kuninkaan lähettämien miesten kanssa, sanoi hän matkalla kohtaamalleen Herran enkelille: “Minä olen tehnyt syntiä; sillä minä en tiennyt, että sinä olit asettunut minua vastaan tielle. Mutta jos tämä ei ole sinulle mieleen, niin minä nyt palaan takaisin.”

Kertomuksen edetessä huomaamme, kuinka Jumala alkoi muokkaamaan – lue vapauttamaan – Bileamin ajattelua, samalla varustaen häntä askel askeleelta näkemään asioita Jumalan tavoin. Ja loppujen lopuksi mieleltään uudistunut Bileam saattoi Jumalalta tulleen uuden ymmärryksen valossa valloittaa; se on siunata Israelia. Hän totesi Israelista: “Siunattu olkoon, joka sinua siunaa, kirottu, joka sinua kiroaa!”

Tulevana sunnuntaina, 31.1.2021, tutkimme Kotikirkon jumalanpalveluksessa nimenomaista teemaa tarkemmin. Tämä tiedossasi voit lukea jo valmiiksi Neljännen Mooseksen kirjan luvut 22-24.