Rakastaa Herran lakia

Psalmissa yksi kirjoitetaan: “Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat, vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt. Hän on niinkuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki, mitä hän tekee menestyy.”

Siellä, missä on jumalaton meno, ei etsitä Jumalan Sanan neuvoa, eikä siellä vaikuta jumalallinen siunaus. Mutta autuas, siis siunattu, on se henkilö, joka rakastaa Kirjoituksia ja mietiskelee niitä jatkuvasti. Mistä tietää rakastavansa Jumalan Sanan totuuksia? Siitä, että tutkistelee säännöllisesti Raamattua ja pyrkii myös ojentamaan elämänsä sieltä löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Usein Jumalan Sanasta löytyy myös ohje tilanteeseen, johon etsimme vastausta Herralta. Olin eräänä päivänä epävarma tietyn asian suhteen; toimiako vai jättää toimimatta. Rukoilin Herraa ja pyysin Häntä ohjaamaan minua oikeaan suuntaan. Kesken rukouksen Pyhä Henki muistutti minua Saarnaajan kirjan jakeesta: “Tee kaikki, mitä voimallasi tehdyksi saat…” Arvaat, että ryhdyin toimeen. Vain sen sanan, jonka olet istuttanut – sanoisinko rakastanut – sydämeesi, voi Pyhä Henki nostaa esiin edellä mainitun kaltaisissa tilanteissa.