Siemen

Jeesus sanoi: ”Jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenenkään verran, niin te voisitte sanoa tälle vuorelle: ’Siirry täältä tuonne’, ja se siirtyisi, eikä mikään olisi teille mahdotonta.” Aiheeseen liittyen maailmankuulu Jumalan palvelija Oral Roberts totesi aikanaan, että usko on siemen.

Muistamme myös Raamatun Kylväjä-vertauksen. Vertausta selittäessään Jeesus kertoi, että kylväjä kylvää Jumalan Sanan siementä. Jumalan Sanan siemen on täydellinen, mutta sydämen maaperä ratkaisee sen, alkaako siemen itämään ja tuottamaan satoa. Toisinaan myös ulkopuoliset tekijät saattavat tukahduttaa kasvun. Kylvetty Jumalan Sana synnyttää uskoa; sekä pelastavaa uskoa että luottamusta Jumalan Sanan lupauksiin. Mutta täydellinenkään siemen ei tuota satoa, ellei sitä koskaan uskossa kylvetä.

Ihmisen tekemisiä ja tekemättä jättämisiä verrataan siemenen kylvämiseen. Apostoli Paavali kirjoitti: ”Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. Ja kun hyvää teemme, älkäämme lannistuko, sillä me saamme ajan tullen niittää, jos emme väsy. Sentähden, kun meillä vielä aikaa on, tehkäämme hyvää kaikille, mutta varsinkin uskonveljille.”

Matt 17, Mark 4, Gal 6