Kiitoksen portti

Jesajan kirjassa kirjoitetaan: “…ja sinä kutsut pelastuksen muuriksesi ja kiitoksen portiksesi.” Englanninkielinen raamatunkäännös käyttää “kiitoksen” sijaan sanaa “ylistys”. Kiitos ja ylistys on siis portti. Se on portti Jumalan läsnäoloon. Kuningas Daavid kirjoittaa: “Avatkaa minulle vanhurskauden portit, käydäkseni niistä sisälle kiittämään Herraa. Tämä on Herran portti: vanhurskaat käyvät siitä sisälle.” Ja samainen kuningas jatkaa toisaalla: “Käykää hänen portteihinsa kiittäen, hänen esikartanoihinsa kiitosta veisaten. Ylistäkää häntä, kiittäkää hänen nimeänsä.”

On erinomaisen tärkeää astua päivittäin Herran läsnäoloon, sillä hänen läsnöolossaan me täytymme ilolla. Psalmeissa vakuutetaan: “Sinä neuvot minulle elämän tien; ylenpalttisesti on iloa sinun kasvojesi edessä, ihanuutta sinun oikeassa kädessäsi iankaikkisesti.” Ja vielä: “Jotka häneen katsovat, ne säteilevät iloa, heidän kasvonsa eivät häpeästä punastu.”

Kiitos ja ylistys johtaa meidät Jumalan valtaistuimen eteen, jossa täytymme ilolla. Vain hänen yhteydessään on mahdollista elää todeksi se, mitä apostoli Paavali kirjoitti filippiläisille: “Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!” Apostoli PIetari puolestaan kirjoitti: “Sentähden te nyt riemuitsette, vaikka te nyt, jos se on tarpeellista, vähän aikaa kärsittekin murhetta moninaisissa kiusauksissa” ja jatkaa: “Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette nyt häntä näe, ja riemuitsette sanomattomalla ja kirkastuneella ilolla, sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen.” Jumalan meille lahjoittama ilo on osanamme silloinkin, kun elämme murheen keskellä. Ilo pitää meidät pystyssä. Astukaamme siis Herraa kiittäen ylistyksen portista sisään.

– Ps 16, 34, 100, 118; Jes 60; Fil 4; 1 Piet 1