Jumalan rauha

Ennen taivaaseen astumistaan Jeesus sanoi opetuslapsilleen: “Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille.” Vaikka Jeesus meni pois, ei Hän vienyt mennessään mahdollisuutta sisäisen rauhan kokemiseen, vaan Hän jätti meille – ei mitä tahansa rauhaa – vaan Hänen rauhansa. Maailmassa olevan ahdistuksen keskellä on mahdollisuus yliluonnollisella tavalla kokea Hänen yliluonnollista rauhaansa. Apostoli Johannes kirjoitti: “Tämän minä olen puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman.”

Jeesuksen meille jättämä, jumalallinen ja yliluonnollinen rauha kumpuaa Jumalan Sanasta ja sen lupauksista; siis Jumalan meille kohdentamista lupauksista. Psalmin kirjoittaja totesi aikanaan: “Suuri rauha on niillä, jotka rakastavat sinun lakiasi, eikä heille kompastusta tule.” Samaisen totuuden meille välitti kuningas Salomo, joka opetti poikaansa: “Poikani, älä unhota minun opetustani, vaan sinun sydämesi säilyttäköön minun käskyni; sillä pitkää ikää, elinvuosia ja rauhaa ne sinulle kartuttavat.”

Apostoli Paavali kirjoitti efesolaisille: “Ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.” Efesolaiskirjeessä hän liitti rauhan osaksi Jumalan sota-asua ja galataisille hän kertoi rauhan olevan osa Hengen hedelmän ilmentymää. Psalmissa 29 osoitetaan, että rauha on Jumalan kansalleen antama siunaus ja psalmissa 85 muistutetaan, kuinka vanhurskaus ja rauha antavat toisilleen suuta. Kuinka suloista onkaan Jumalan omana, vanhurskautettuna Jeesuksessa, olla osallinen tästä ihmeellisestä yli ymmärryksen käyvästä rauhasta!

– Ps 29, 85, 119; SNL 3; Joh 14, 16; Gal 5; Ef 6; Fil 4