Iloa Pyhässä Hengessä

Raamatun ilmoituksen mukaan Jumalan valtakunta on vanhurskautta ja rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä. Jokainen uudestisyntynyt uskova on vanhurskautettu – julistettu Jumalan edessä syyttömäksi – Jeesuksessa ja “koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta…” Ja kolmantena hyvin keskeisenä Jumalan valtakunnan juonteena apostoli Paavali mainitsee ilon, joka rauhan ohella on osa Hengen hedelmää.

Inspiroidun uudestaan ja uudestaan siitä, että Jumalan Sana, Raamattu, on yltäkylläisen elämän lähde. Jeesus sanoi: “Tämän minä olen teille puhunut, että minun iloni olisi teissä ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi.” Profeetta Jeremia ilmaisi saman asian aikanaan seuraavasti: “Sinun sanasi tulivat, ja minä söin ne, ja sinun sanasi olivat minulle riemu ja minun sydämeni ilo…” Jumalan sanat ovat luovia, eläviä sanoja, jotka virittävät sisäisen maailmamme iloitsemaan.

Nehemian kirjassa kirjoitetaan, että ilo Herrassa on meidän väkevyytemme. Ei siis mikä tahansa ilo, vaan Herran meissä vaikuttama taivaallinen ilo, josta apostoli Pietari kirjoittaa ensimmäisessä kirjeessään: “Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette nyt häntä näe, ja riemuitsette sanomattomalla ja kirkastuneella ilolla…” Taivaallinen ilo on jotakin niin riemullista, että sitä on mahdotonta sanoin kuvailla. Tämänkaltainen ilo on Jumalan valtakunnan, siis myös Jumalan valtakuntaa todeksi elävän seurakunnan tunnusmerkki ja se pitää Jeesuksen opetuslapsen pystyssä silloinkin, kun vastatuuli vaikuttaa liian voimakkaalta.

– Neh 8; Jer 15; Joh 15; Room 5,14; Gal 5; 1 Piet 1