Pyhä Henki johdattajana

Jumalan Sana on kokonansa totuus. Totuus ei siis vanhan mainoksen mukaisesti löydy kaurapuurosta, vaan Jumalan Sanasta. Heprealaiskirjeen mukaisesti Jumalan Sana on meidän sydäntemme ajatusten ja aivoitusten tuomitsija. Kaikki tekemisemme on siis peilattava suhteessa Jumalan Sanasta löytyvään absoluuttiseen totuuteen. Jumalan Sanan avulla tiedämme, mikä on oikein ja mikä on väärin. Jeesus sanoi, että kun Pyhä Henki tulee, johdattaa Hän meidät kaikkeen totuuteen. Pyhä Henki johdattaa meitä toimimaan siis Jumalan Sanan mukaisesti, eikä Hän koskaan johdata ohi sen, mitä on kirjoitettu. Jos siis ihmisen kulkusuunta osoittaa ohi Raamatun ilmoituksen, ei suunta voi olla oikea.

Jeesus on lihaksi tullut Jumalan Sana. Jokainen hetki Jumalan kirjoitetun Sanan – Raamatun – ääressä on hetki Elävän Sanan, Jeesuksen kanssa. Näissä hetkissä Pyhä Henki, joka on totuuden Henki, johdattaa meitä tuntemaan Jeesusta, joka sanoi itsestään: “Minä olen tie ja totuus ja elämä.” Apostoli Johannes puolestaan kirjoitti: “Minulla ei ole suurempaa iloa kuin se, että kuulen lasteni vaeltavan totuudessa.” Tarvitsemme Pyhän Hengen johdatusta vaeltaaksemme totuudessa ja näin pysyäksemme elämän tiellä.

Apostoli Paavali kirjoitti, että “kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia”. Ja edellä mainittu Johannes puolestaan: “Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.” Ellei Pyhä Henki jatkuvasti johdata meitä kaikkeen totuuteen – ei osatotuuteen – me eksymme helposti. Ja toisinpäin, emme eksy, kun annamme Pyhän Hengen johdattaa meitä

– Ps 119; Joh 1, 14, 16; Room 8; Hepr 4; 1 Joh; 3 Joh